Flexibele kunststofpaal geplaatst op fietspad Valeriaan en Botter

Foto:

In 2019 is de doorsteek en de beweegbare paal tussen Valeriaan en Botter verwijderd.

Deze paal was al langere tijd niet in werking. Er is een fietspad aangelegd. Hierbij is gebruik gemaakt van rood asfalt, de juiste bebording en aan beide kanten is er een fietssymbool op het fietspad aangebracht. Gemotoriseerd verkeer is hier niet toegestaan.

Er is duidelijk aangegeven dat het pad alleen voor fietsers is bedoeld. “Regelmatig komen er meldingen bij ons binnen dat er dagelijks auto’s over het fietspad rijden. Hierdoor ontstaat er een onveilige situatie voor de fietsers. Vandaar dat er nu een flexibele kunststofpaal is geplaatst”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Na overleg met de hulpdiensten is er besloten een flexibele paal te plaatsen op het fietspad. Zij kunnen in geval van nood over deze paal heen rijden.

Veiligheid voor de fietsers

De flexibele kunststofpaal is uitgevoerd in rood/wit reflecterende banen die zichtbaar is in het donker. Er staat ook een lichtmast naast het fietspad. Voor de veiligheid van de fietsers is rondom de paal een witte markering op het asfalt aangebracht (strepen met daartussen ribbels). Zo worden de fietsers in het donker extra geattendeerd worden op de aanwezigheid van de fietspaal.

Lange geschiedenis

De paal heeft een lange geschiedenis, die in 2013 begon. De beweegbare paal functioneerde niet goed, waardoor onder ambulances niet ver konden. Na heel wat gekissebis is de beweegbare paal in 2019 verwijderd en is er een fietspad aangelegd. Zo zag het er oorspronkelijk uit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden