Chocolatier Van de Veen schittert in Tokio

Foto:

TOKIO – Tom van de Veen en Frank Haasnoot worden als ware helden gezien op de chocolade- en cacaobeurs aldaar

Chocolatiers Tom van de Veen en Frank Haasnoot zijn dik een week terug uit de Japanse hoofdstad Tokio. Daar zagen ze maar liefst 25.000 bonbons van eigen hand over de toonbank gaan op de beurs Salon du Chocolat’, die van 27 januari tot en met 2 februari duurde. De beurs, waar de créme de la créme van de wereldwijde chocolade- en banketkunstenaars staat, trok maar liefst 120.000 bezoekers. Consumenten komen er shoppen, restaurateurs en chocolatiers doen er nieuwe ideeën op. Iedereen inspireert iedereen.

Als ware helden deelden Van de Veen en Frank Haasnoot handtekeningen uit en poseerden ze met consumenten, die hun exquise bonbons wilden proeven en kopen. ‘Je weet niet wat je overkomt’, vertelt Tom van de Veen, eenmaal terug in zijn bonbonatelier Bontom in Nijkerk. ‘Er komen zoveel mensen. Alle bonbons zijn verkocht, we hadden er ook echt een mooi doosje omheen laten maken, het zag er echt gelikt uit.’

Eigen aanpak, eigen keuze

De mannen kozen voor een heel eigen aanpak. Normaliter bepaalt de beursorganisatie welke bonbons er naar Tokio kunnen, maar Van de Veen en Haasnoot stelden zelf een pallet samen. Haasnoot maakte 6 klassieke smaken, Van de Veen maakte 6 experimentele smaken, allemaal Nederlands georiënteerd (zuivel, groente en specerijen) en ook op zo’n manier dat de smaken in de bonbon maar ook tussen de bonbons onderling goed op elkaar afgestemd waren.

bron: Bakkerswereld

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden