Gezellige haakochtend in stadhuis

Heel Nijkerk Haakte woensdagmorgen 12 februari (aan) in het stadhuis.

Nou ja, heel Nijkerk. Ongeveer 30 mensen kwamen op de derde editie van ‘Heel Nijkerk Haakt (aan) af. Zij deden dat ter voorbereiding op een lokale campagne ‘Aandacht voor Eenzaamheid’. De smiley sleutelhanger is de mascotte geworden voor de aanpak van eenzaamheid binnen de gemeente Nijkerk en wordt gegeven aan mensen die zich hiervoor inzetten. Sigma organiseert Heel Nijkerk Haakt (aan) en wordt daarbij ondersteund door de gemeente Nijkerk.

Het was vooral gezellig, maar ook productief. Al viel het af en toe nog niet mee. Zo verzuchtte Wil Hogeman-Weijers op Facebook:”Best een gepriegel om er eentje te maken😳leuk om te doen!.”

Sigma laat weten nog veel meer smileys te kunnen gebruiken. Wil je ook haken? Kom dan een pakketje met materiaal bij Sigma in gebouw Entree ophalen. Dit elke morgen. Deze smiley worden uitgedeeld aan mensen die zich inzetten tegen eenzaamheid.

Speciale Harke Dijksterhuis-smiley

Vrijwilligers van het Nijkerks Kadootje haken al langere tijd smiley sleutelhangers, zodat er een grote voorraad ontstaat. Eén van deze smileys was speciaal gemaakt om aan wethouder Harke Dijksterhuis te geven. Deze smiley week af van alle andere, omdat de blauwe bril van wethouder Dijksterhuis al hakend was nagemaakt. De maker, Astrid van Hamersveld, overhandigde deze sleutelhanger aan de wethouder.

Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen

Wethouder Harke Dijksterhuis :”Ik heb gezien hoe gemotiveerd alle aanwezigen aan de slag zijn met het haken van smileys. Vandaag heb ik verschillende mensen gesproken en hun verhalen over eenzaamheid en het tegengaan daarvan gehoord. Niemand zou eenzaam moeten zijn. Als college van b en w dragen wij de actie van Sigma een warm hart toe. Deze actie past goed binnen de speerpunten van het college. Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving en we willen oog hebben voor het tegengaan van eenzaamheid. Daarom wilde graag even langskomen en de hakende mensen een hart onder de riem steken. Eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken dat een kleine blijk van aandacht voor een ander soms meer positiefs doet dan je denkt.”

Campagne Aandacht voor Eenzaamheid

Op 20 maart starten Sigma en de werkgroep Aandacht voor Eenzaamheid een campagne om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. Medewerkers en vrijwilligers van diverse organisaties delen dan op de markten en bij winkelcentra flyers uit. Ook wethouder Dijksterhuis doet hier aan mee. Het is belangrijk dat er bewustwording ontstaat over het feit dat er in ieders omgeving mensen zijn, die zich eenzaam voelen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden