“De Wal-vis gaat stikken” (video)

Foto:

Sinds jaar en dag staat Wal-Vis achter de Jumbo en daarvoor de Spar. Een begrip in Nijkerk, waar na 20 jaar een einde aan dreigt te komen.

Of zoals eigenaar Walter van der groep zegt:”De Wal-vis gaat stikken”

De gemeente en Van der Groep kunnen het niet eens worden over een nieuwe (mobiele) locatie voor de visdetaillist. Al 1,5 jaar wordt er gezocht. Daarbij kwamen alternatieven als Paasbos en Rijstegoed voorbij. Maar die zijn voor Van der Groep niet commercieel aantrekkelijk, omdat er onvoldoende klandizie verwacht wordt. Het liefst zou hij naar Watergoor gaan, maar dat wilt de gemeente weer niet. Pas in januari kwam het tot een gesprek met wethouder Broekman. Het loopt stuk op twee argumenten. De gemeente wil de winkels in het centrum en niet daarbuiten hebben. Walter van der Groep ziet dat niet zitten vanwege het parkeren.

Aan Ely Hackmann legt hij uit hoe de vork in de steel zit.

Zoals het er nu naar uitziet, kan Wal-Vis tot in september op de huidige plek blijven. Misschien nog wat langer. Dan staat het personeel (10 part-timers) op straat. Alhoewel, Van der Groep overweegt nog wel juridische stappen als het pad inderdaad dood loopt.

Mocht u willen, dat er een oplossing gevonden wordt, dan kunt u op de site van Wal-Vis een petitie ondertekenen. Dat kan ook achter de Jumbo natuurlijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden