Rally van de baan?

Foto:

Een tegenvaller voor de organisatoren van de Visual Art Rally.

Die zou 4 april gereden worden onder andere in Nijkerk en in Putten. open en eerlijk

Wilbert van den Burg heeft inmiddels een -naar verluid – open en eerlijk gesprek met burgemeester Renkema gehad. Maar of het geholpen heeft is maar zeer de vraag. Putten werkt namelijk niet mee. B&W van die gemeente geven geen ‘verklaring van geen bezwaar’ af voor het houden van een klassementsproef in Putten. “Een klassementsproef op de openbare weg levert eenvoudigweg teveel overlast op voor de omwonenden”, zo stelt het college.

Samen met de colleges van Nijkerk en Barneveld heeft het college van Putten de, in 2019 georganiseerde, rally geëvalueerd. De belangrijkste redenen voor het besluit zijn de geluidsoverlast en de bereikbaarheid van de woningen aan de beoogde route in het buitengebied van Putten. Ook is er, na de klassementsproef van vorig jaar, schade aan de bermen en de bebording geconstateerd.

Uiteindelijk is het aan de provincie de noodzakelijke ontheffing af te geven. De provincie vraagt de betrokken gemeenten om hiervoor een verklaring van geen bezwaar af te geven. Het college van Putten geeft die verklaring, zoals aangegeven, niet af.

In een reactie zegt de teleurgestelde Wilbert van den Burg gisteren een mailtje uit Putten te hebben gehad. Hij vindt het maar triest allemaal. De rally is in Putten al zes jaar zonder enig probleem met de gemeente verreden. De laatste twee jaar vond Putten een evaluatie niet eens meer nodig.

Van den Burg heeft van de gemeente Nijkerk nog niets gehoord. Hij stopt dan ook nog niet met de voorbereidingen: “Zo lang we niks verkeerd en fout hebben gedaan, gaan we door. De “noodscenario’s” liggen klaar.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden