JOP voor Hoevelakense jeugd

Foto:

Vrijdagmiddag 21 februari droeg wethouder Nadya Aboyaakoub de derde JongerenOntmoetingsPlaats binnen de gemeentegrenzen over aan jongeren.

Aan de Middelaarseweg  naast de skatebaan staat geen Kjoep maar een opengewerkte container.

Bij de overhandiging was er niet alleen jeugd, maar ook raadsleden, leden van J.O.S (Jongeren op Straat) en omwonenden. De buurt was in het begin overigens niet zo enthousiast over de komst van de JOP.  Maar door gesprekken heeft de gemeente bijna alle bezwaren kunnen wegnemen. Bij één omwonende is dat niet gelukt. Die is bij zijn bezwaar gebleven en zegt ook in beroep te zullen gaan.

De jongelui zijn zelf verantwoordelijk voor hun JOP. Er komt nog een bord met spelregels. En er is ook een sanctie: als ze zich niet aan de spelregels houden, wordt de JOP weer weg gehaald.

Er staan nu 3 van de 5 JOPS. Bij de Baggelaar staat er al geruime tijd een. De tweede staat in de wijk Corlaer ook naast de skatebaan. In de toekomst komt er ook nog in de wijk Doornsteeg en in de buurt van Chill Out. Als de wijk Paasbos opnieuw wordt ingericht, komt er daar ook nog een te staan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen