Geef me de vijf: omgaan met kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis

Foto:

De basiscursus ‘Geef me de 5’ is een cursus voor ouders/verzorgers die behoefte hebben aan ondersteuning bij het omgaan met hun kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS).

“Geef me de 5” komt naar Nijkerk. Belangstellenden kunnen zich opgeven voor deze cursus, die vier dagen duurt.

Theorie, video en oefeningen

Door de mix van theorie, video’s en oefeningen krijgen de cursisten inzicht in het brein en de oorzaken van het gedrag. Zij leren hoe je adequaat met dat gedrag kunt omgaan. Uit onderzoek is gebleken dat de “Geef me de 5” basiscursus al op korte termijn tot verbeteringen leidt.

  • een duidelijke verbetering van ouder-kind interacties;
  • betere opvoedkwaliteiten van de ouders;
  • meer positieve ervaringen in het opvoeden;
  • minder gezondheidsklachten.
  • Veel ruimte voor interactie

De cursus vindt plaats op 30 maart, 16 april, 27 mei en 24 juni. Deze dagen duren van 9.30 uur tot 16.30 uur in het Stadhuis aan de Kolkstraat 27. Tijdens deze cursus is er veel ruimte voor interactie en persoonlijke vragen. Na iedere cursusdag krijgen de cursisten de opdracht om bepaalde situaties te filmen. De tweede, derde en vierde dag wordt gestart met deze video’s en praktijkvoorbeelden. Zo leert men van elkaar, krijgt men tips op maat en wordt de theorie gekoppeld aan de eigen praktijk. Wanneer u inwoner bent van de gemeente Nijkerk, is deze cursus voor u gratis.

U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen naar [email protected] Daar kunt u ook uw eventuele vragen stellen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden