Nijkerkers komen naar huis

Foto:

Het heeft even geduurd, maar de Nijkerkers – die in Abu Dhabi in quarantaine werden gehouden – hebben de uitslag en de papieren, waarmee ze terug naar huis kunnen.

Dat gaat met de eerstvolgende vlucht gebeuren.

Maar spannend was het de afgelopen vijf dagen wel.
Zaterdagmiddag leek het erop, dat iedereen (het ging om een groep van meer dan 600 mensen) naar huis kon.

Ook Robin Hackmann stuurde gelijkluidende berichten.

Daarna werd het toch weer spannend. In de avonduren twitterde Bas Tietema (@BasTietema): “Er blijken in de #UAETour toch WEL een aantal positieve gevallen van het #coronavirus te zijn.” “Drie ploegen mogen het hotel dan ook niet verlaten,” aldus @stefanorizzato, een RAIjournalist ter plekke.

https://twitter.com/JumboVismaRoad/status/1234009242295730180

Chaos

In de uren daarna werd het een chaos. Sommige wielerploegen mochten weg, andere moesten blijven.

Het hotel, waar de pers was gehuisvest, ging weer op slot. Robin Hackmann en zijn collega’s (in totaal 45 medewerkers van het multimediabedrijf NEP) werden al die tijd niet geïnformeerd, kregen de testuitslag niet en moesten op hun kamer blijven. Een advies, dat niet overigens altijd werd opgevolgd. Wat doe je zo de hele dag dan. Hackmann: “Beetje appen, tv kijken, babbelen met collega’s.”

Maar uiteindelijk komt dan toch het goede nieuws. Maandagmorgen mochten ze de kamers verlaten en naar buiten, bijvoorbeeld naar het zwembad.
Later op de dag hoorden ze, dat alle papieren inclusief het vliegticket klaar lagen. Met vlucht kl 428 komen ze morgenochtend aan op Schiphol.

Bij aankomst in Nederland volgt een debriefing door de GGD. Daarna kunnen Robin Hackmann en zijn collega’s naar huis.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen