Minder traditionele criminaliteit in Nijkerk

bron: CBS
bron: CBS
Foto:

Minder traditionele criminaliteit is niet alleen in Nijkerk, maar in alle delen van Nederland te zien.

Dat meldt het CBS.

Het aandeel Nederlanders dat zegt slachtoffer te zijn geweest van veelvoorkomende, traditionele criminaliteit zoals geweld, inbraak, diefstal en vernieling, was in 2019 minder groot dan zeven jaar eerder. Dat geldt voor alle regio’s. Ook het aantal misdrijven dat de politie op deze terreinen registreerde, was in alle delen van het land minder groot dan in 2012. Dat meldt het CBS op basis van de Veiligheidsmonitor en registratiecijfers van de politie.

In 2019 gaf 14 procent van de Nederlanders aan slachtoffer te zijn geweest van veelvoorkomende, traditionele criminaliteit. In 2012 was dat 20 procent. Het slachtofferschap is daarmee met bijna een derde (31 procent) afgenomen in zeven jaar tijd.

Nijkerk onder landelijk gemiddelde

In 2019 registreerde de Amsterdamse politie ruim 61 duizend gevallen van diefstal, vernieling of geweld. Dat zijn er 168 per dag of 71 per duizend Amsterdammers. Op Haags grondgebied werden per duizend inwoners 45 misdrijven geregistreerd. Het gemiddelde voor heel Nederland ligt op 31 per duizend inwoners. Nijkerk zit daar met 17 per duizend inwoners onder. In Tubbergen werd het kleinste aantal per duizend inwoners (namelijk 6) geregistreerd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen