“Snoozen is even je leven uitstellen”

Maandagavond was ondernemend Nijkerk en Hoevelaken uitgenodigd voor een wake-upcall.

Blijkbaar was niet bij iedereen een belletje gaan rinkelen, want de businessclub van Sparta was “gezellig vol”. De NOV, Hartje Hoevelaken, de gemeente en “Lekker Nijkerk” organiseerden eendrachtig deze avond voor ondernemers en ambtenaren. Wethouder Mariëlle Broekman herinnerde er aan, dat de avond eigenlijk voortkomt uit  “samen aan zet”. Dat samen(werken) gaat volgens Broekman steeds beter. “Nijkerk doet het goed, we staan op nummer 39.” Daarmee refereerde  ze aan een bericht, dat ook op onze site verscheen.

Lekker Nijkerk

Daarna was het podium voor “Lekker Nijkerk”. Han Verhoog (voorzitter van de Stichting Citymarketing Nijkerk) ging vooral in op de ontstaansgeschiedenis van  “Lekker Nijkerk”. Daarna was het de beurt aan City Marketeer Iris Lengkeek om te laten zien, waar “Lekker Nijkerk” voor staat en wat in de afgelopen 3 jaar bereikt is: de website, de aanwezigheid op social media, het boekje Lekker Nijkerk en de deelname aan evenementen. Bovendien riep ze de ondernemers op vooral gebruik te maken van “lekker Nijkerk”om producten te promoten, evenementen te organiseren en gebruik te kaken van het Lekker Nijkerknetwerk.

You snooze you loose

Rob Veltink, één van de organisatoren, over het duo Fountainheads , dat daarna het podium kreeg voor een flitsend optreden: “Naast de mogelijkheid om elkaar te spreken, wilden we er vooral een inspirerende avond van maken. Daarom hebben we gezorgd voor twee fantastische sprekers, het duo Fountainheads.” Het duo belooft je ‘prettig ongerust’ de deur uit te laten gaan, door vernieuwende inzichten te geven.”

Dat deden ze door vooral een blik de toekomst in te werken. Wat komt er allemaal op ons af, vooral wanneer het gaat om technologische ontwikkelingen. Je moet – als ondernemer – bijblijven, of je wilt of niet: you snooze, you loose, was het credo. Daarom gaven ze als tip mee, mee te deinen op de golven van de toekomst. Alhoewel ze daar ook wel pessimistisch over waren. Een grote economische crisis is volgens de heren onafwendbaar. Het was zeker een inspirerend verhaal, dat hier en daar “schuurde’. Maar wat de gemiddelde ondernemer binnen de Nijkerkse grenzen daar nu concreet mee moet? Misschien was deze spiegel nog wel de belangrijkste, die ze voorhielden: “Kun jij sneller dan de anderen aanpassen aan de als maar wisselende omstandigheden?”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden