Constante aandacht voor coronavirus in Verzorgingshuizen

Foto:

Bij de drie verzorgingshuizen in Nijkerk Arkemheen, Sint Jozef en De Pol zijn alle noodzakelijk voorbereidingen om het coronavirus buiten de deur te houden, getroffen.

Het verzorgingshuizen volgen daarbij nauwgezet de aanbevelingen van het RIVM en VWS.

Medewerkers van Sint Jozef en De Pol en in de wijk werken volgens een protocol. Dit protocol verandert, als er nieuwe adviezen of maatregelen zijn. Op het intranet van Arkemheen staan voor het personeel instructies hoe je de klachten kunt herkennen en instructies hoe het personeel daar mee moet omgaan.

Bij personeel en bewoners wordt vooral de nadruk op handhygiëne gelegd. Regelmatig en goed de handen wassen. Niezen doe je niet met de hand voor je mond, maar in je elleboog.

Verzorgingshuis als opvangplek voor coronapatiënten

Zorgverleners in heel Nederland treffen onder leiding van de GGD concrete voorbereidingen voor het slechtst denkbare scenario. Dat is een corona-epidemie. Die kan de capaciteit van de zorg zwaar onder druk zetten. Dan Als de ziekenhuizen dan vol liggen met besmette corona-patiënten worden alternatieve locaties gezocht. Daarbij wordt ook aan verzorgingshuizen gedacht.

Rik van Hardeveld (directeur Amaris Zorggroep) vindt het een wonderlijk idee om coronapatiënten in verzorgingshuizen te willen verplegen. Er zijn gewoon geen bedden beschikbaar. Bovendien vindt Van Harteveld het erg onverstandig. Hoe kun je nu coronapatiënten onderbrengen in verzorgingshuizen. daar verblijft de meest kwetsbare groep van de samenleving, die erg gevoelig voor besmetting is.

De reactie van beweging 3.0 was iets anders. Woordvoerster Ineke de Beer: “Mochten we in een fase komen dat individuele zorginstellingen de acute zorgvraag niet meer aan kunnen, dan wordt voor de coördinatie van de zorgcapaciteit in de regio het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) ingezet.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden