Buiten-Land biedt Accent stageplaatsen

Foto:

PUTTEN – Het koffiehuis van Zorgerf Buiten-Land liep 5 maart in de morgen vol, want er was een feestje te vieren.

Yvonne van der Leest (Zorgerf Buiten-Land) en Marieke Haanschoten (Accent Praktijkonderwijs) zetten hu handtekening onder een stage-overeenkomst van één jaar.

Accent kent interne stages en “echte” stages, maar begeleide stages ontbraken nog. Haanschoten: “De stageplekken op Buiten-Land zijn voor ons echt een uitkomst. Onze leerlingen kunnen aan de slag in het groen, met mensen, met dieren. Ze kunnen alle kanten op.”

Vorig jaar overlegden Accent en Zorgerf voor het eerst, intussen is ook de financiële kant geregeld en kan het project van start. De Puttense wethouder Roelof Koekoek was er maar wat blij mee: “ik heb er niks aan hoeven doen, ze hebben elkaar vanzelf gevonden. Prachtig voorbeeld zou veel vaker moeten kunnen. Ik hoop op een langjarige overeenkomst.”

Vandaag was het de eerst dag voor de zes leerlingen. Ze gaan op dinsdag en donderdag met een docent naar Putten, waar ze bij hun stage ook nog hulp krijgen van een medewerker van zorgerf Buiten-Land.

Over Zorgerf Buiten-Land

‘We wilden een liefdevolle plek voor mensen met dementie, met veel activiteiten en de wetenschap als basis voor onze zorg’, zegt Yvonne van der Leest. In 2009 beginnen zij en haar echtgenoot een dagbehandeling op de Keienweg, met acht bezoekers per dag. Het zijn al snel dertig mensen per dag. Eind 2014 opent in Putten het eerste hofje voor 24 uurszorg. Nu zijn per dag meer dan honderd mensen aan hun zorg toevertrouwd.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen