Bracewijzer helpt zoeken naar juiste brace

Foto:

Thuasne in Nijkerk is een internationale producent en leverancier van braces, compressiehulpmiddelen en thuishulpmiddelen.

Thuasne heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd hoe consumenten met bewegingsklachten hun hulpmiddelen zoeken. Hieruit bleek dat steeds meer online wordt georiënteerd, ook op het gebied van braces. maar er is weinig kwalitatieve informatie online beschikbaar over de toegevoegde waarde van braces voor de consument. Daarom heeft de onderneming een eigen digitale platform ontwikkeld: Bracewijzer.nl

Het onderzoek

“Er is al veel bekend over bewegingsklachten. De jaarlijks cijfers laten zien hoe vaak een consument met een bewegingsklacht wordt gezien door een huisarts, fysiotherapeut of door een specialist in het ziekenhuis”, aldus Bart van Ommen, Marketing Manager Thuasne Nederland: “Maar er is relatief weinig bekend over de “klantreis” van mensen met een bewegingsklacht”.”

Voorafgaand aan het onderzoek

“Voorafgaand aan het opzetten van Bracewijzer hebben we een onderzoek gedaan onder de Nederlandse bevolking”, gaat Van Ommen verder. “Hieruit bleek dat 1 op de 3 Nederlanders de afgelopen 2 jaar te maken heeft (gehad) met een bewegingsklacht. Bovendien blijkt dat 28% van deze groep zoekende is naar een passende brace ter ondersteuning van dagelijkse en/of sportieve activiteiten. Deze zoektocht, zo blijkt uit ons vervolgonderzoek, begint in 68% van de gevallen online. Voor ons een duidelijk signaal dat de markt in Nederland rondom braces veranderd is ten opzichte van enkele jaren geleden. Toen werden alle braces veelal vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering, nu alleen nog braces voor chronische bewegingsklachten.”

Bracewijzer

“Er is wel veel informatie over braces online te vinden, maar dit is vooral gericht op de directe verkoop. De informatie over het nut van een brace, welke type  het best past in welke situatie en de toegevoegde waarde van braces zijn niet of nauwelijks online beschikbaar. Dat is één van de redenen, dat we Bracewijzer zijn gaan ontwikkelen. Een platform met informatie is handige tool voor consumenten en zorgprofessionals om tot een goede bracekeuze te komen. Bracewijzer stelt geen indicatie maar vindt wel de juiste brace passend bij de situatie. Ook ondersteunt Bracewijzer de consument voor het vinden van het juiste verkoopkanaal.

De resultaten van het onderzoek 2019

Uit data van Bracewijzer (n = 51.000) blijkt dat:

  • 84% van de consumenten een gewrichtsklacht heeft.
  • De meeste gewrichtsklachten voorkomen voor in knie en lage rug.
  • 65% van de knieklachten knieartrose betreft.
  • Bij duimklachten duimartrose in 66% van de gevallen wordt aangegeven.
  • De pijn (en dus hinder) die mensen scoren bij knieartrose relatief hoog is. Een 7 gemiddeld, op een schaal van 0-10.
  • Ongeveer 66% ondersteuning zoekt tijdens dagelijkse activiteiten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden