Gaan de vrijdagse markten door?

Foto:

Er zijn natuurlijk vragen over het doorgaan van de warenmarkten.

de markt in Nijkerk neemt het standpunt van De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel, CVAH, over. Die gaat uit van een gelijke behandeling van de detailhandel en de ambulante handel.

Volgens Henk Achterhuis, voorzitter van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel:  “De CVAH is vandaag veelvuldig om advies gevraagd inzake het doorgaan van de markten in Nederland. Het advies is om de ambulante handel net zo te behandelen als de gevestigde detailhandel. Dus als winkels en winkelcentra open mogen blijven, kunnen de markten ook gewoon doorgaan. Dat is het advies van de branchevereniging.”

Wel heeft de branchevereniging haar leden geadviseerd, om net als bij andere beroepen, alert te zijn. “Als je niet goed in orde bent, of je personeel niet, neem je verantwoordelijkheid en ga niet naar de markt.”

Daarnaast is de markt natuurlijk een regulier detailhandelskanaal, waarin we geen onderscheid kunnen maken tussen de markt en de supermarkten en grote detailhandel die ook open mogen blijven. In de buitenlucht is de kans op besmetting waarschijnlijk minder groot dan in een afgesloten ruimte waarin airco’s en verwarming de lucht verplaatsen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden