Hoevelakense huisartsen scheiden patiëntenstroom

Foto:

Na op zondagavond in crisisberaad over het voortwoekerende coronavirus bij elkaar te zijn gekomen, hebben de Hoevelakense huisartsen van de drie huisartsenpraktijken De Koppel, De Ronde Tafel en de Parklaan de handen ineen geslagen.

Dat schrijft Gerrit Steen in De Stad Nijkerk

Coördinator huisarts Frans van der Velde van huisartsenpraktijk De Koppel: “Om de reguliere en acute zorg niet in aanraking te laten komen met patiënten met het coronavirus, hebben we besloten om de patiëntenstromen te scheiden. Wie koorts boven 38 graden heeft en luchtwegklachten (keelpijn, benauwdheid, hoesten) en zich daarbij erg ziek voelt, kan bellen met de assistente van de eigen praktijk. De assistente bepaalt dan in overleg of er beoordeeld moet worden en waar men dan terecht kan. Per toerbeurt zal er iedere dag een arts voor coronapatiënten beschikbaar zijn op de locatie die de assistente aangeeft.”

Bloedprikken

“Kom bij voorkeur niet naar de praktijk voor het afgeven van medicijndoosjes en het ophalen en afgeven van brieven. Hoewel de reguliere en acute zorg ook door gaat, willen we in nader overleg met de patiënt kijken of er uitstel van een behandeling in bepaalde gevallen mogelijk is. Vanaf deze week is bloedprikken op de diverse huisartsenpraktijken ook niet meer mogelijk. Hiervoor kan men dagelijks terecht van 8.15 tot 9.00 uur in de Stoutenborgh. We vragen onze patiënten het bloedprikken uit stellen wanneer ze luchtwegklachten hebben.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden