Liberation Tour Hoevelaken – Edmonton uitgesteld

Foto:

Zoals bekend zou er van woensdag 15 april 2020 t/m maandag 20 april 2020 een ‘Liberation Tour’ naar Edmonton/Canada georganiseerd worden.

dat was naar aanleiding van de viering 75 Jaar Vrijheid. De organisatoren zijn de Walter Strang Foundation en het Loyal Edmonton Regiment. Dat zijn de bevrijders van delen van Holland en Hoevelaken in april 1945. Het hoogtepunt van de ‘Liberation Tour’ zou de onthulling zijn van het ‘WW2 Monument Edmonton – Hoevelaken’ op zaterdag 18 april bij de Prins van Wales kazerne van de Eddies om de band tussen Edmonton en Hoevelaken te symboliseren.

Het coronavirus gooit roet in het een. De Tour is uitgesteld tot oktober 2020. Voorzitter Theo Zuurman licht het besluit toe: “Het Canadese leger en – regering hebben diverse maatregelen genomen die de trip nu onmogelijk maken. Zo zijn de kazernes gesloten, sociale en ceremoniële militaire activiteiten verboden. Enkele internationale luchthavens worden vanaf deze week gesloten en buitenlanders uit risicolanden moeten veertien dagen in quarantaine. Het is nu onverantwoord te gaan, laten we hopen dat het in oktober wél mogelijk is.”

Voor deelname of nadere info over deze Liberation Tour mail naar [email protected] of bel 06-53861162.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden