Thuis leren razendsnel geregeld

Foto:

Binnen 48 uur na de bekendmaking dat scholen hun deuren moesten sluiten, is geregeld dat alle kinderen uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken op afstand onderwezen kunnen worden.

Natuurlijk niet zo compleet als normaal, maar de scholen maken er het beste van en de leerkrachten hebben hun schouders er vol onder gezet.

,,Alle docenten zijn enorm creatief in het bedenken van oplossingen. Dat is geweldig’’, complimenteert Lonneke Hosmar, rector van het Corlaer College, haar collega’s. Ook in het Nijkerkse basisonderwijs is het ‘noodonderwijs’ binnen twee etmalen geregeld, zeggen Marco van der Zwaard (algemeen directeur van de HSN scholen) en Thijs Hagen (directeur basisschool Het Baken) met gepaste trots.

Het Corlaer college heeft vanmiddag te horen gekregen dat de schoolexamens, die voor volgende week gepland staan, wél door kunnen gaan.

Volgens Marco van der Zwaard, algemeen directeur van de zes Nijkerkse HSN scholen (Maranatha, Rehoboth, De Hoeksteen, De Appelgaard, De Horizon en de Ichtus) zegt dat maar een klein aantal kinderen  opgevangen moet worden. ,,Tot nu toe gaat het om zo’n tien leerlingen per dag, verdeeld over onze scholen.

Bij basisschool Het Baken kunnen de leerlingen hun lespakketten ophalen. ,,Niet allemaal tegelijk, natuurlijk’’, zegt directeur Thijs Hagen ter geruststelling. ,,Ons lespakket is gericht op online en offline lesgeven, zodat we de schermtijd enigszins beperken. Er gaan dus ook boeken en schriften mee naar huis.’’

Lees de uitgebreide reportage van Paul Nolens op de site van de Stad Nijkerk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen