Niet meer dan 20 mensen bij trouwen

Foto:

De aangescherpte maatregelen die 23 maart zijn afgekondigd, hebben ook invloed op de manier van trouwen in de gemeente Nijkerk.

Om bruidsparen zo goed mogelijk tegemoet te komen, en tegelijk de voorschriften te volgen, biedt de trouwzaal van het stadhuis plaats aan maximaal 20 personen. Ook de aankomst en huwelijksvoltrekking zijn anders dan we gewend zijn.

Een van de landelijk genomen maatregelen betreft de huwelijksvoltrekkingen. Bij deze samenkomsten geldt dat deze alleen mogen doorgaan als alle hygiënemaatregelen ter bestrijding van het corona-virus in acht worden genomen en men 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Er is landelijk een maximum gesteld van 30 personen, met de voorwaarde dat de huidige voorschriften te allen tijde nageleefd moeten worden. In Nijkerk betekent dit dat, wil iedereen de 1,5 meter afstand in acht kunnen nemen, er maximaal 20 personen in de trouwzaal aanwezig kunnen zijn.

De gemeente heeft bekeken hoe zij deze maatregelen kan toepassen in de Nijkerkse trouwzaal. Huwelijksvoltrekkingen zijn uitsluitend mogelijk onder tijdelijk strengere voorwaarden.

De strengere maatregelen

In de trouwzaal is, na opmeten en anders inrichten, plaats voor maximaal 20 personen. Het binnengaan, plaatsnemen in de zaal en het verlaten van de zaal na de huwelijksvoltrekking, gebeurt volgens een vaste volgorde. Dit wordt bij aankomst uitgelegd aan de aanwezigen. Het bruidspaar ontvangt de instructies vooraf om te delen met de gasten.

Er is geen mogelijkheid om (binnen of buiten) een erehaag op te stellen. De fotograaf kan zijn werk doen, mits hij ook de afstand van 1,5 meter in acht neemt;

Kinderen tot de leeftijd van 4 jaar worden op schoot gehouden bij een van de ouders. Kinderen vanaf 4 jaar zitten op hun eigen stoel. Kinderen tellen mee met het maximaal toegestane aantal personen, en mogen niet rondlopen in de trouwzaal. Gebeurt dit wel dan dient een van de ouders de trouwzaal samen met het kind te verlaten

De BABS (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand) en bode nemen uiteraard ook de voorgeschreven afstand van 1,5 meter in acht. Er wordt in het stadhuis geen gelegenheid geboden om het bruidspaar te feliciteren. Met de aanpassingen in het beleid wil de gemeente bruidsparen de gelegenheid geven om, ondanks de extra maatregelen en voorschriften, dit feestelijk moment toch met naasten te vieren.

Op de website van de gemeente vindt u de voorwaarden nog eens duidelijk op een rij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden