Klimaatverandering vraagt inwoners bewuster om te gaan met water

Foto:

APELDOORN – Het klimaat verandert. Dat betekent dat we vaker te maken hebben met hogere temperaturen, droge periodes en piekbuien.

Het Waterschap Vallei en Veluwe stelt, dat we samen we in actie kunnen komen om die effecten van de klimaatverandering op te vangen. Het waterschap stimuleert daarom initiatieven van inwoners door subsidie te verlenen.

Stimuleren

Samen met gemeenten treft het waterschap veel maatregelen in de openbare ruimte. Omdat ook in particulier eigendom maatregelen nodig zijn, wil het waterschap initiatieven van inwoners stimuleren. Zowel in stedelijk gebied als in landelijk gebied.

Leefbaarder

Het waterchap: “Zo kunnen we er samen voor zorgen dat de vaak versteende stedelijke gebieden klimaatbestendiger en daarmee leefbaarder gemaakt worden. In het landelijk gebied kunnen landbouwers en inwoners een bijdrage van het waterschap krijgen als zij maatregelen realiseren die helpen het water vast te houden of de waterkwaliteit in kleine sloten te verbeteren.”

Meer informatie over de mogelijkheden voor een bijdrage van het waterschap is te vinden op de website van het waterschap.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden