De dag dat alles anders werd

Foto:

Ineens is alles anders en het is nu aan eenieder hoe je daarmee omgaat.

We zijn op onszelf aangewezen en we zoeken een weg hierin op onze eigen manier en met de middelen, die we tot onze beschikking hebben.

De verhalen over een nieuwe tijd en een nieuwe wereld zijn prachtig! Maar we schieten er heel eerlijk gezegd nu nog niets mee op. Naast het geloof, dat er veranderingen nodig waren en dat het op deze manier niet lang meer goed zou gaan had ik die veranderingen veel liever gefaseerd doorgevoerd zien worden dan dat ze nu in een rap tempo door onze strot gedrukt worden. Helaas geeft de natuur ons die keuze niet en met de natuur valt geen debat te voeren.

Wat betekent, dat we het moeten doen met wat het nu is en we kunnen, naast het feit dat we ons houden aan de richtlijnen, nog veel betekenen voor anderen.

Quote: Oma dacht dat ze niets meer had om te geven, veel van haar woorden zijn me eeuwig bij gebleven. ©HetDorpsmeisje.nl

Denk aan je medemens, begin dichtbij om je heen en wanneer je denkt dat het ergens niet goed gaat, meld het dan. Denk aan alle vormen van mishandeling zowel van dieren en mensen, de eenzamen onder ons die niet bekend zijn bij instanties omdat ze wellicht werk hebben en het lijkt alsof ze een sociaal leven hebben. Zo zijn er nog veel meer situaties te benoemen waar mensen in verkeren maar blijf vooral zelf sociaal actief door om je heen te kijken.

Het gaat veel verder dan wat we zien, het gaat erom wat we niet zien en om dat nu toch te gaan zien door de rust en de ruimte die we krijgen.

Blijf vooral gezond!

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden