Oranjevereniging deelt 20 taartbonnen uit

Het bestuur van Oranjevereniging Nijkerk is op 27 april 2020 door Nijkerk gereden om te kijken of de inwoners de vlag op de juiste manier hadden opgehangen.

Alle inwoners konden meedoen met deze actie. Maar dan moest wel de Nederlandse vlag op de juiste manier buiten hangen. Dat bleek meestal wel te kloppen. Dit is een overigens een jaarlijks onderdeel van Koningsdag in Nijkerk.

Geen vijf maar twintig taartbonnen

Voorgaande jaren reikte de voorzitter op Koningsdag vijf bonnen voor een taart bij Bakkerij ten Have. Deze bijzondere Koningsdag was voor het bestuur een goede reden om geen vijf maar twintig bonnen uit te delen.

Het bestuur ging in koppels van twee Nijkerk in en selecteerde random een winnaar. Sommige winnaars besloten de taart in de buurt te verdelen omdat in hun straat de vlag op meerdere plekken goed hing. Ook burgemeester Renkema kreeg een bon, omdat hij – aldus het bestuur – altijd druk en daarom nooit thuis is op Koningsdag.

Voorzitter Marko van der Zwaag van de Oranjevereniging:  “Normaal sta je dichterbij de bewoners maar dat was nu natuurlijk anders. Het is zo vreemd om nu 1,5 meter afstand te hebben van de winnaar. Maar het gebaar werd door alle winnaars goed ontvangen.”

In de fotoserie alle winnaars

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden