Steun voor A1 mediagroep

Foto:

Om precies te zijn €. 5827,80, dat bedrag keert het Steunfonds uit.

Het Steunfonds, een initiatief van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), werd op 11 april opengesteld. Lokale omroepen konden tot 19 april een aanvraag indienen voor steun bij het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvJ). Dit werd vervolgens massaal gedaan.

Belangenorganisatie NLPO stelde eerder al dat zonder financiële steun één op de vijf lokale omroepen zal omvallen.

De hoogte van het bedrag is afhankelijk van het aantal huishoudens dat een lokale omroep bedient. Per huishouden werd 33 eurocent uitgekeerd.

bron: Radiofreak

Inkomsten hard nodig

Of de voorzitter van de omroep, Ari-Jan van de Bunt, blij mee is: “Zeker. In een tijd dat ondernemers door Corona hard getroffen worden en kritisch kijken naar uitgaven, betekent dit voor veel lokale omroepen dat reclame en sponsor inkomsten opdrogen. Inkomsten die hard nodig zijn om vaste lasten te kunnen betalen. De basisfinanciering van lokale omroepen blijft immers al jaren achter bij de kostenstijgingen en dus is aanvullende financiering door sponsoren noodzakelijk. Het geld uit het steunfonds is geen cadeautje maar in eerste instantie een lening. We zullen heel goed moeten verantwoorden wat er met het geld gebeurt. Geld wat niet juist besteed is, zal terug moeten naar het fonds.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen