Stadsbeiaardiers spelen verzoekprogramma

Foto:

Onder het motto ‘Keep calm and carillon’ spelen stadsbeiaardiers Wim Ruitenbeek en Boudewijn Zwart op dinsdagavond 12 mei om 19.00 uur een verzoekprogramma.

Met het verzoekprogramma worden alle inwoners van Nijkerk uitgenodigd een verzoeknummer in te dienen van muziek die zij heel graag in deze Coronatijd zouden willen laten horen. Dat mogen zowel geestelijke als wereldlijke liederen zijn. De verzoeknummers kunnen per e-mail ingediend worden bij [email protected]
Het definitieve programma wordt via www.nijkv.nl bekend gemaakt.

Het concert wordt georganiseerd door de Nijkerkse Klokkenspelvereniging. Aanvankelijk zou een Meideun worden gespeeld door de uit Duitsland afkomstige student-beiaardier David van Amstel. Vanwege de overheidsmaatregelen in Duitsland, wordt Nederland als risicogebied bestempeld. Omdat Van Amstel in de gezondheidszorg werkzaam is, kan hij niet naar Nijkerk komen.

Tijdens de Corona-crisis zijn de beiaardiers de enige muzikanten die nog live muziek kunnen maken voor een groot publiek. De luisterplaats blijft gesloten. Het concert is al wandelend te beluisteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden