5 Coronabekeuringen en 80 waarschuwingen

Foto:

In een brief aan de gemeenteraad laat het college weten tevreden te zijn over de manier, waarop veel inwoners hun best doen om zich aan de regels te houden.

Handhavers proberen mensen eerst bewust te maken van de noodzaak om zich aan de regels te houden. Dan gaat het meestal over het onvoldoende afstand houden. De bekeuringen werden uitgedeeld, omdat mensen op gesloten locaties aanwezig waren.

512 aanvragen voor ondernemerssteun

512 ondernemers hebben steun aangevraagd. Inmiddels zijn meer dan 300 aanvragen afgehandeld. Tientallen zijn in behandeling en iets meer dan 100 moeten worden opgepakt.  Bij het ondernemersloket komen steeds meer vragen over het omgaan met de landelijke richtlijnen. Ondernemers zoeken creatief naar oplossingen binnen de toegestane mogelijkheden. Volgens het college wordt er zoveel mogelijk meegedacht.

Er is meer winkelend publiek op de been dan voorheen. Alle winkels zijn weer open. Het college is tevreden over de gang van zaken op het Singel, maar verwacht wel dat extra aandacht voor naleving van de regels in de winkelstraten, supermarkten, op de weekmarkten en bij standplaatsen nodig blijft.

Trouwen op locatie vanaf 1 juni

Het college verwacht, dat op locatie trouwen vanaf 1 juni weer mogelijk wordt. De voorwaarden zijn dan wel: 1,5 meter afstand houden. Bovendien mogen er hooguit 30 mensen bij aanwezig zijn. Dat is inclusief het bruidspaar, trouwambtenaar en personeel. Of een en ander op 1 juli nog soepeler wordt, is op dit moment nog niet te zeggen.

Een nieuw aspect bij uitvaarten is de opstelling van erehagen. Onder voorwaarden zijn deze mogelijk. In goed overleg met uitvaartondernemers wordt hier door de gemeente medewerking aan verleend.

Sport betaalt geen huur

Een aantal organisaties, waaronder Optisport, heeft uitstel van betaling van de huur gekregen tot 1 september 2020.

Er wordt inmiddels weer veel buiten gesport. Ook binnensportverenigingen, gymnastiek, volleybal,dans- en sportscholen doen dat. Alle plannen, die daar door de vereniging voor geschreven, zijn met de gemeente afgestemd en door de gemeente goedgekeurd.

nijkerk.eu

Het college heeft senioren een kaart gestuurd als hart onder de riem

De gemeentelijke website is nog steeds de plek waar alle laatste / nieuwe informatie te vinden is.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden