Oranje Fonds schenkt Ontmoetingscentrum Nijkerk 3000 euro

Foto:

Het Oranje Fonds verraste maandagmiddag Ontmoetingscentrum Nijkerk met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. €3.000.

In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau.

Tuinmeubilair

In het ontmoetingscentrum van Welzin zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. Het geld van het Oranje Fonds is besteed aan de aanschaf van nieuw tuinmeubilair voor het ontmoetingscentrum. De tuin was al voorzien van nieuwe tegels.

“Mensen met lichte psychiatrische problemen of geheugenproblemen kunnen op grond van een Wmo-indicatie in het ontmoetingscentrum van Welzin terecht om in huiselijke sfeer samen met andere bezoekers onder professionele begeleiding activiteiten te doen. Die activiteiten zijn afgestemd op de mogelijkheden, talenten en interesses van de bezoekers. En daarom zijn de dagactiviteitencoaches van het ontmoetingscentrum zo blij met de gulle gift van het Oranje Fonds,” aldus Renate van de Kraats en Pauline van de Greijn, activiteitencoaches bij Stichting Welzin.

Dankbaarheid

Dat het ontmoetingscentrum in een behoefte voorziet, maakte één van de deelnemers duidelijk. In een korte toespraak bedankte hij Van de Kraats en Van de Greijn (en alle andere dames).  Hij komt ongeveer één jaar naar het ontmoetingscentrum: “Ik ben hier op een gezegende plek gekomen. Ik ben hier veel ervaringen rijker geworden, dank zij jullie.”

Oranjefonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden