Zomerschool Nijkerk begint

Foto:

De scholen van de HSN en de Bibliotheek van de gemeente Nijkerk, slaan de handen ineen om de kinderen van Nijkerk een Zomerschool te bieden tijdens de zes weken van de zomervakantie.

De Bibliotheek had een vergevorderd plan om een pilot te draaien met een Zomerschool voor kinderen met een taal-/leesachterstand. De HSN heeft voor een aantal scholen subsidie voor leerachterstanden ten gevolge van de Coronacrisis aangevraagd. Samen pakken ze dit nieuwe initiatief aan en proberen kinderen zo goed mogelijk te ondersteunen in hun ontwikkeling.

De Zomerschool is bedoeld voor alle kinderen uit de gemeente Nijkerk in de basisschoolleeftijd die in Coronatijd een achterstand op een of meerdere ontwikkelingsgebieden hebben opgelopen. Om te voorkomen dat deze achterstanden in de zomer nog groter worden, biedt de Zomerschool een kans om juist de achterstanden in te lopen. Op deze manier maken de kinderen na de zomervakantie een kansrijke start op school. Er zijn afspraken gemaakt over het aanmelden van de kinderen, dit verloopt via de scholen.

De medewerkers, die helpen tijdens de Zomerschool, zijn leerkrachten, onderwijsassistenten, medewerkers van de Bibliotheek en vrijwilligers. Daarnaast helpen er mensen mee met creatieve lessen en muziek. Er is ook aandacht voor gezond eten en beweging.

De Zomerschool wordt gehouden op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend.
Op donderdagochtend wordt er in kleine groepen Taalhuis op School gehouden, voor alle ouders die een kind op de Zomerschool hebben.

De locatie van de Zomerschool is: Maranathaschool man de Grieglaan 4.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen