Vanaf 6 juli weer betaald parkeren

Foto:

De bijzondere maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn inmiddels in hoge mate afgebouwd.

Dit betekent dat de tijdelijke maatregel om het parkeren gratis te maken weer ingetrokken wordt. Vanaf maandag 6 juli gelden de reguliere parkeertarieven weer in de binnenstad van Nijkerk.

Bij alle gemeentelijke parkeerautomaten in de gemeente Nijkerk moet vanaf deze datum weer betaald worden. De parkeerautomaten worden voorlopig vaker schoongemaakt om de kans op eventuele besmetting te minimaliseren. Net als voor het ingaan van de maatregelen is het ook in Nijkerk mogelijk om gebruik te maken van belparkeren via een app op uw telefoon. Hierdoor is het niet nodig om de automaten te gebruiken. De bezoeker betaalt alleen voor de minuten die er geparkeerd zijn en dit gaat automatisch.

“We zijn blij dat er weer meer ruimte komt om ook in de binnenstad terug te gaan naar normaal. Laten we alstublieft wel met gezond verstand gebruik maken van die mogelijkheden door ons nog steeds te houden aan de 1,5 meter regel, ook in de binnenstad. Als we dat blijven doen, dan kan er weer veel en hoop ik dat de levendigheid van de binnenstad weer terugkomt. Kom daarnaast zoveel mogelijk met de fiets en bezoek de winkels vooral op momenten dat het rustig is”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Geld terug voor vergunninghouders

Vanaf 6 juli kunnen de vergunninghouders voor de periode dat de parkeerautomaten uitgeschakeld waren hun geld terug vragen. Op www.nijkerk.eu komt hiervoor een speciaal formulier.

Na de zomer slagboomparkeren

De komende periode wordt gebruikt om bij verschillende gemeentelijke parkeerterreinen slagbomen te plaatsen en in te regelen. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens van ondernemers en de politiek om in Nijkerk naar achteraf betaald parkeren te gaan. De verwachting is dat dit na de zomervakantie gereed is. Meer informatie hierover volgt nog.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen