Tennis- en padelpark van NTC is klaar voor de zomer!

Foto: Padelbouw

Net als veel andere sportverenigingen is de Nijkerkse Tennis- en Padelvereniging “NTC” klaar voor de zomer. De kantine is weer geopend, het park ligt er prachtig bij en aan alle corona-voorschriften is voldaan. Bovendien zijn tennis en ook padel bij uitstek sporten die op 1,5 meter gespeeld kunnen worden.

Uniek aan NTC – een van de oudste verenigingen van Nijkerk, ontstaan in het begin van de 20e eeuw – is de combinatie van tennis met padel. Je kunt op het park namelijk niet alleen tennissen, maar ook padellen. Bovendien beschikt het park over twee eigen binnenbanen voor tennis, waardoor je ook op dagen met veel neerslag toch nog kunt spelen.

Padel is een racketsport die gespeeld wordt in een kooi, maar bij NTC wel in de buitenlucht. Daarmee combineert padel aspecten die bijvoorbeeld squash zo aantrekkelijk maken (het gebruik van de wanden, waardoor het spel dynamischer wordt) met het fijne van spelen in de buitenlucht, zoals bij tennis.

Vrijwel iedereen die padel een keer probeert, is laaiend enthousiast. Je speelt het in dubbels, en het is makkelijk aan te leren. Ook al ben je beginner, het is toch gelijk leuk! Veel voetbalprofs die als tweede sport padel oppakken, zijn er helemaal aan verslaafd geraakt, zoals Arjen Robben, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic. Zij willen de sport groot maken.

In Nijkerk is NTC de enige vereniging met padelbanen. Sinds dit jaar is bovendien een lidmaatschap bij NTC automatisch gecombineerd: voor 1 lidmaatschap kun je zowel tennis als padel onbeperkt spelen. Met de mooie actie die dit jaar is ingezet, waarbij je voor slechts 55 euro de rest van 2020 lid bent, hebben meer dan 50 nieuwe leden hun weg naar het park weten te vinden. Niet verwonderlijk, want tennis en ook padel zijn bij uitstek sporten die je coronaproof kunt spelen.

Meer informatie over NTC is te vinden op de website, www.nijkerksetennisclub.nl

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden