Starterswoningen in Woonpark Hoevelaken te waardevol

Foto: BPD

Door starterswoningen in Woonpark Hoevelaken te vervangen door sociale huurwoningen blijven ze behouden voor de sociale doelgroep.

Dat is de kern van het college-antwoord op vragen die Ruby Horst (Lokale Partij) aan het college over de plotseling schrappen van de starterswoningen had gesteld.

“Wanneer de woningen door de projectontwikkelaar in de huidige markt verkocht zouden worden als sociale koopwoning, staat de aankoopsom (van maximaal 200.000 Euro) niet in verhouding gestaan tot de marktwaarde van de huizen (geschatte marktwaarde van minimaal 240.000 Euro). Een select aantal van 12 kopers zou daarmee een onevenredig economisch voordeel verkrijgen ten opzichte van de grote groep ge├»nteresseerde kopers die niet tot de gelukkigen behoren. Daarnaast kan het speculatie in de hand werken.”, aldus B&W.

Nu het zuidelijke stuk van Woonpark Hoevelaken ontwikkeld wordt, kwamen de projectontwikkelaar (BPD en de Woningstichting onlangs met de vraag om de de starterswoningen te schrappen en er sociale huurwoningen voor in de plaats te bouwen. Het college is daar vorige maand mee akkoord gegaan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden