LTO moet scherper worden (video)

Foto:

Terwijl duizenden boeren in De Bilt protesteerden, riepen twee mannen in Nijkerk: “Overleggen waar het kan, de beuk erin als het nodig is.”

Het is één van de tien actiepunten waarmee Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar hun kandidaatstelling voor het voorzitterschap van de Land- en Tuinbouworganisatie LTO in “De Schakel” motiveerden.
Scherper worden en de band met de leden herstellen. Dat zijn de belangrijkste onderwerpen, waar zij aan gaan werken. Ze hebben daarvoor 10 punten opgeschreven.

Alle tien punten worden nader toegelicht op een website.

De procedure richting voorzitterschap is op 18 juli van start gegaan met een wervingsadvertentie in verschillende vakbladen en kranten. Een vertrouwenscommissie zal daarna een kandidaat (of een duo) voordragen aan de Ledenraad. Die stemt begin november over die voordracht. De uitslag zal 10 november bekend gemaakt worden. Op dit moment is niet bekend, of er nog meer kandidaten zijn. Er moet wel een overtuigende meerderheid voor hun duo-voorzitterschap zijn: “Als we net zoveel stemmen hebben als Hugo de Jonge bij het CDA (50,7 procent, red.) dan zijn wij weg.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen