Wijkagent reageert op Paasbosbrief

Foto:

Wijkagent Oost reageert op Facebook op de brief over de problemen in Paasbos.

“Problemen oplossen in een wijk kan je niet alleen. De bewoner niet, de gemeente niet en ook de politie niet. Als we de samenwerking zoeken, kunnen we de veiligheid en de leefbaarheid enorm verbeteren.
In diverse media hebben bewoners van de wijk Paasbos in Nijkerk aangegeven zich zorgen te maken over hun buurt. Uit het verhaal spreekt een grote betrokkenheid bij de buurt, maar er wordt ook gesteld dat de politie de klachten niet serieus neemt. Zoals altijd kent een verhaal meerdere kanten, en ons verhaal heeft u nog niet gehoord.

De politie herkent de problemen in de wijk en overlegt hierover al langer met de gemeente en de als wijkagent onderneem ik ook actie. We reageren op meldingen, er is een vast spreekuur (waar ook gebruik van wordt gemaakt) en ze onderhoudt actief contact met de buurt, volgens ons tot tevredenheid van alle partners. Ook spreekt ik regelmatig met diverse organisaties in de buurt die mogelijk een rol kunnen spelen en invloed kunnen uitoefenen op de betrokken jongeren die voor overlast zorgen. We zijn dan ook een beetje verbaasd door de artikelen in de kranten maar dat nemen we voor lief.
Uiteraard doet de politie maximaal aan handhaving; als er een melding komt van overlast gaat zij zo snel als mogelijk poolshoogte nemen en optreden.

Maar dan gelden er wel drie voorbehouden:

  1. Noodhulpmeldingen gaan uiteraard voor.
  2. Niet alles wat als overlast wordt ervaren, is ook echt strafbaar.  We snappen dat dat niet altijd begrepen wordt, maar de wet geldt voor iedereen.
  3. We zijn erg afhankelijk van meldingen vanuit de buurt. Problemen oplossen in de buurt kan je niet alleen, we hebben meldingen nodig en de bewoners zien en horen veel. Zonder die signalen kunnen wij niets oppakken. We snappen dat mensen soms huiverig zijn, maar er zijn voldoende mogelijkheden om discreet je verhaal te doen. We roepen iedereen op te mailen, te bellen, op bezoek te komen op het spreekuur in het Paashuis.

Er is gedrevenheid in de buurt en dat is een mooie basis. Zo hebben een aantal mensen het initiatief genomen tot een buurtwacht: de gemeente en politie faciliteren dit van harte.
Paasbos is een fijne wijk om te wonen en laten we dat ook zo houden. De politie zal zich er voor inzetten.”

Dossier: Paasbos
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen