Middelbaar onderwijs coronaklaar voor nieuw schooljaar

Foto:

Accent praktijkonderwijs, Aeres en het Corlaer College hebben de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar afgerond. Ze zijn vandaag weer begonnen.

Uitgangspunt zijn de richtlijnen van het RIVM en het VO-protocol. Overal zijn extra maatregelen genomen, die moeten helpen om leerlingen op 1,5 meter van leerkrachten en ander personeel te houden. Zo laat het Corlaer College de leerlingen een ander trappenhuis gebruiken dan de leerkrachten.

Mondkapjes

Aeres verplicht de mondkapjes niet. Als leerlingen of medewerkers een mondkapje willen dragen kan dat. De school heeft ze aangeschaft.  Aan alle praktijkdocenten is gevraagd of zij eventueel met een mondkapje willen werken, omdat het bij die lessen soms moeilijk is 1,5 meter te handhaven. Tot nu toe is er één docent die dat graag wil. In alle EHBO kisten liggen medische mondkapjes, zodat, mocht dat nodig zijn men veiliger kan werken.

Op het Corlaer College moet iedereen in gangen een mondkapje dragen. Dat is verplicht, omdat in die gangen 1,5 meter afstand houden volgens de schoolleiding niet mogelijk is.

Leerlingen van Accent dragen mondkapjes,wanneer zij naar de praktijklessen gaan. Tijdens die lessen bepaalt de praktijkdocent of het kapje gedragen moet worden als de 1,5 meter afstand in het geding komt. Ook draagt iedereen een mondkapje wanneer een rit in de schoolbus gemaakt wordt.

De scholen benadrukken, dat In alles goed onderwijs in een veilige omgeving centraal staat. “Daarbij lossen we op wat we kunnen oplossen.”

Leerlingen, die mondkapjes moeten kopen, kunnen daarvoor naar Jumbo Veltink om ze daar met korting aan te schaffen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen