Centrum Hoevelaken begin ’21 op de schop

Foto:

Het gaat om meer dan de openbare ruimte in het centrum van Hoevelaken, maar ook om de wegen daar omheen (Westerdorps- en Oosterdorpsstraat, Kantemarsweg en Stoutenburgerlaan).

Het platform centrum Hoevelaken heeft samen met de gemeente een herinrichtingsplan gemaakt. dat plan kan nu de formele inspraakprocedure in. .
Het ontwerp voor de eerste fase bestaat uit:

  • Herinrichting Westerdorpsstraat, inclusief de westelijke en oostelijke entree
  • Herinrichting oversteek en eerste delen (grenzend aan de oversteek) van de Brink en Wiekslag
  • Herinrichting Dokterspaadje en oversteek Kantemarsweg
  • Herinrichting delen Kantemarsweg, betrekking hebbend op aanpassing van kruisingsvlakken (twaardoor het veiliger wordt)
    bevordering van de veiligheid)

Hierdoor moet het centrum van de kern verbeterd, levendiger en veiliger worden. € 700.000,- gaat de opknapbeurt kosten, maar daar is in de begroting van de gemeente rekening mee gehouden In overleg met de ondernemers is afgesproken pas na de kerstperiode te starten, dus begin 2021. De gemeente gaat er nog breed over communiceren. Op 5 oktober is er een inloopbijeenkomst. Die duurt de hele dag. gedurende de hele dag. Bewoners kunnen alleen naar de bijeenkomst wanneer dit van te voren is aangemeld. Zij krijgen dan een tijdslot zodat slechts 10 mensen op hetzelfde moment aanwezig zijn.

In 2022 wil de gemeente weer geld beschikbaar stellen voor “de volgende ronde”, maar dat doet ze alleen maar, als ook ondernemers, winkeliers en ondernemers stappen zetten.

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden