Arbeidsmigrantenhuisvesting, hoe het ook kan

Foto:

Op Spoorkamp 2 wil het college tiny houses naast “hotelwoningen” bouwen.

Die laatste zijn bedoeld voor “tijdelijke medewerkers van Nijkerkse bedrijven”. De gemeenteraad moet daar overigens nog wel mee akkoord gaan. Daarbij kan het voorbeeld van Covebo in Waalwijk helpen. In de “Workinn” aldaar kunnen arbeidsmigranten genieten van privacy, rust en ruimte. Onder andere een eigen slaapkamer (televisie en koelkast), een sportschool en een ontspanningsruimte zijn een greep uit de faciliteiten die Workinn rijk is.

De bestuurders van de FNV waren zichtbaar positief verrast dat de arbeidsmigranten gebruik kunnen maken van een medisch punt, zo vertelt Bart Plaatje: “Naast alle andere faciliteiten en voorzieningen, zoals de privacy en ruimte voor haar bewoners, is de EHBO-post een uniek facet op de duurzame campus”. Een van de belangen die arbeidsmigranten hebben, is om gebruik te kunnen maken van een EHBO-post. Ze worden vaak geconfronteerd met slechte tot geen hulp in verband met de taalbarrière en de benodigde tolk. Ook Henk Buitink, CEO Covebo Uitzendgroep, is enthousiast over het nieuwe project: “Workinn is een goed voorbeeld van hoe de arbeidsmigrantenhuisvesting moet worden geregeld”.

Eerste bewoners Workinn Waalwijk

Over een maand, oktober 2020, kunnen de eerste arbeidsmigranten van Covebo Uitzendgroep en T&S Flexwerk al gebruik maken van de woon, – leef- en werkomgeving op de campus. De andere twee gebouwen worden later dit jaar opgeleverd. Als alles opgeleverd is, kunnen er 400 mensen wonen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden