Burgemeester Renkema roept op tot corona-alertheid

Foto:

De coronacijfers gaan omhoog, dat kan niemand ontgaan. Ook in de gemeente Nijkerk neemt het aantal besmettingen toe.

Burgemeester Renkema roept zijn inwoners dan ook op tot alertheid en het in acht nemen van de maatregelen. De maatregelen zijn er niet voor niets, en het is nog steeds zo dat we alleen samen Corona eronder krijgen.

Renkema: “We horen allemaal de berichten dat de besmettingscijfers omhoog gaan. Naar aanleiding van de recente berichten, landelijk maar ook lokaal, wil ik alle inwoners echt dringend oproepen om zich aan de maatregelen te houden. We zien dat het dichtbij komt. Ook in onze gemeente heeft de politie een feest moeten beëindigen. En zag bijvoorbeeld de voetbalclub Veense Boys zich genoodzaakt om maatregelen te nemen vanwege op dit moment 14 geconstateerde besmettingen bij spelers. Gelukkig zie ik dat de club dit voortvarend oppakt en maatregelen neemt. Ook de GGD pakt het bron- en contactonderzoek goed op.”

Veensche Boys

Voorzitter Jan van Leuveren van Veensche Boys zei tegen het AD, dat alle besmette jongeren tot een vriendengroep horen, die elkaar tegenkomt op de club en in het uitgaansleven. Zeker de helft van de positief getesten maakt deel uit van de selectie. ,,De wedstrijd van het eerste elftal is al afgelast. In nauw overleg met de KNVB en de GGD beraden we ons op verdere maatregelen. Voetballen moet wel verantwoord blijven.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden