Prijzen Nijkerk Cleanup Challenge uitgereikt

Tijdens de World Cleanup Day en de Nijkerk Cleanup Challenge is ruim 204 kilo zwerfafval opgeruimd in Nijkerk.

Ook leverden de opruimacties in ieder geval 5 nieuwe leden van de Zwerfafvalbrigade op. Op zaterdag 26 september overhandigde wethouder Harke Dijksterhuis de prijzen aan de winnaars, onder toeziend oog van notaris Rik van der Wey. De hoofdprijs – een fiets – werd gewonnen door Loïs de Jong. De 6-jarige winnares moest afzwemmen op het moment dat de prijsuitreiking plaatsvond en stuurde haar opa om de prijs in ontvangst te nemen.

Zwerfafvalbrigade

Leden van de Lionsclub Nijkerk bedachten de afvaluitdaging van een week om de World Cleanup Day en het werk van de Zwerfafvalbrigades meer bekendheid te geven. Naar schatting zijn deze week ruim 150 deelnemers op pad gegaan om Nijkerk zoveel mogelijk te verlossen van zwerfafval. De Zwerfafvalbrigades in de Nijkerk, Hoevelaken en Appel zorgen het hele jaar voor een zo schoon mogelijke omgeving. In Nijkerkerveen is nog geen brigade actief dus de focus voor de komende maanden ligt bij het zoeken naar nieuwe leden in Nijkerkerveen.

Sponsors

De hoofdprijs – de fiets – werd door Profile Ridder en de Lionsclub Nijkerk aangeboden. Daarnaast hebben meer sponsors prijzen gedoneerd. Onder andere Keurslagerij Tim de Gier, Lijstenmakerij Passepartout Nijkerk, Boekhandel Roodbeen, Wijnhandel De Moor, gemeente Nijkerk en Versbakkerij Van Montfrans werkten mee om van de World Cleanup Day en de Nijkerk Challenge een succes te maken..

In de fotoserie meer foto’s van Mathilde Dusol

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden