Regio Foodvalley-bedrijven gaan voor groei

Foto:

BARNEVELD – Zo’n 50 ondernemers van miljoenenbedrijven in de ICT, tech en maakindustrie uit de Regio Foodvalley kwamen  onlangs samen om nieuwe inzichten en ideeën op te doen over de verdere (internationale) groei van hun bedrijf.

Het congres werd geopend door sprekers, waaronder Sjoerd Perfors en Jorn de Vries over de (snelle) groei van hun Flitsmeister. Het bedrijf groeide vanaf de start in 2009 uit naar de grootste verkeesapplicatie van de Benelux met meer dan 1,7 miljoen actieve gebruikers. Hun credo: “Mogelijkheden zien te allen tijde en omdenken in tijden van crisis”.
Peter ter Maaten vertelde bevlogen over hoe hij HSO meten met een leiderschapsteam uitbouwde tot een organisatie van wereldformaat: “Je kunt niet in Nederland blijven, je moet internationaal.”
Bas van der Veldt (CEO van AFAS) vertelde (via een video) over de succesformulier van AFAS: “Niet de klant op 1, maar de medewerkers. Ik denk dat een klant beter af is bij organisaties waar medewerkers heel erg gewaardeerd worden.”

Ook voor AFAS is dit duurzamer doordat medewerkers blijven en niet na een paar jaar naar een club vertrekken waar ze beter gewaardeerd worden.“

Daarna gingen de ondernemers uiteen om te sparren over een thema naar keuze. In diverse groepen werd onder leiding van een ervaren inspirator gesproken over thema’s als internationaal groeien, leiderschap, denken in scenario’s en financieringsmogelijkheden, talent werven en behouden en omdenken. Dit leverde ondernemers niet alleen nieuwe ideeën op, maar ook direct toepasbare inzichten en waardevolle connecties.

Groeiprogramma

ICT Campus organiseerde het evenement in samenwerking met groeifacilitator nlgroeit, ICT Valley en Barneveld Tomorrow, met als doel een regio neer te zetten waar ondernemers hun ambities waar kunnen maken, waar ondernemerschap en samenwerking gestimuleerd wordt en waar we werkgelegenheid creëren. Het evenement maakt dan ook deel uit van een groter groeiprogramma, waarin ICT Campus ondernemers met bedrijven tussen de 1 en 100 miljoen omzet helpt met verdere groei. Zo mogen deze ondernemers gebruikmaken van een gratis persoonlijke mentor van nlgroeit en organiseert ICT Campus nog een tweetal

masterclasses.

Het Groei Inspiratie evenement is onderdeel van een groter groeiprogramma, waarin ICT Campus ondernemers met bedrijven tussen de 1 en 100 miljoen omzet helpt de volgende groeistap te zetten  Meer informatie op www.ictcampus-foodvalley.nl/masterclasses en meld je direct aan! Benieuwd naar alle interviews van Groei Inspiratie? Bekijk ze daar allemaal terug.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden