Nieuw onderkomen Voedselbank krijgt vorm

Foto:

Jan Brons van de Voedselbank: “Het begin is er ”

De Voedselbank moet verdwijnen uit de voormalige Jumbo en heeft een nieuwe plek achter het clubhuis van Sparta korfbal gevonden.

Vandaag, dinsdag zijn de eerste units geplaatst. Alles bij elkaar heeft de Voedselbank straks de beschikking over 28 units, waarvan de rest morgen geleverd wordt.
Daarna resten nog weken, zo niet maanden om alles wat doorgezaagd is weer aan elkaar te knutselen om er één geheel van te maken. Dat niet alleen, daar is ook nog veel geld voor nodig. Om daar in te voorzien, komt de Voedselbank binnenkort met acties.

Een ander probleem waar de Voedselbank voor staat, is dat de voormalige supermarkt 1 november leeg moet zijn. Maar dat gaat de Voedselbank niet redden. Projectontwikkelaar Smink weet dat intussen.

In een persbericht schrijft de Voedselbank

“In de afgelopen maanden hebben de Voedselbank Nijkerk, Sparta Korfbal en de gemeente Nijkerk nauw samengewerkt aan een nieuwe locatie voor de Voedselbank. Deze locatie is gevonden aan de achterkant van het sportcomplex van Sparta Korfbal. Inmiddels is de Omgevingsvergunning voor een periode van 10 jaar verleend. Vervolgens is het terrein bouwrijp gemaakt en zijn de nutsvoorzieningen aangelegd. Voor de huisvesting wordt gebruik gemaakt van bestaande units van 3 x 6 meter. Deze units zijn op 6 en 7 oktober geplaatst en worden aangepast voor opslag, koeling, uitgifte en andere ondersteunende functies. Er is ook voldoende ruimte om de coronamaatregelen en brandveiligheid te garanderen.”

Donderdag kwam wethouder Harke Dijksterhuis een kijkje nemen. Hij deed dat met de bestuursleden Henk Buitink en Klaas Maarten van Slooten.

Stichting Hand in Hand voor Syrië

In de voormalige Jumbo had ook de “Stichting Hand in Hand voor Syrië” een onderkomen gevonden.  Maar die kan niet mee naar het Spara terrein. De Voedselbank heeft daar 200m vierkant meter minder. De Stichting is nog op zoek naar een vervangende plek

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen