Telstar/Schoonderbeek 2 hangt aan het elastiek, maar houdt een punt in Hoevelaken

Op 10 oktober, iets voor tweeën zoeken de hondstrouwe Relstar-supporters hun plekje thuis op de bank op. Op een publiekloos sportcomplex aan de Middelaarseweg stond op datzelfde moment de wedstrijd van Telstar/Schoonderbeek 2 tegen Nova 2 op het programma.

Voor beide ploegen is er genoeg om voor te spelen, de bezoeker zullen hun goede reeks een vervolg willen geven en zo in de race blijven voor de bovenste plekken, terwijl Telstar/Schoonderbeek 2 na een valse start van het seizoen nu toch wel de eerste stap zal willen zetten weg van de onderste regionen van de ranglijst.

Het is een erg wisselvallige dag, waar zon, harde wind en regen elkaar afwisselen. Dit komt het scoren helaas niet ten goede deze wedstrijd. Telstar/Schoonderbeek start met een paar goede aanvallen met veel kansen, maar weet het gat van de korf nog niet te vinden. Nova profiteert hiervan en neemt een 0-2 en later een 1-3 voorsprong. De diesels uit Hoevelaken komen op gang en trekken de stand gelijk na 3-3. Door de harde wind en een pittige bui blijft het scoren lastig en gaan de ploegen bij een 4-5 stand de rust in.

In de rust wordt het accent gelegd op de beweging aan de buitenkant en verdedigend de foutenlast laag te houden.

Na een vakwissel van de dames starten we de tweede helft, waarin de harde wind enigszins is gaan liggen. Nova komt uitstekend uit de spreekwoordelijke kleedkamer met, net als in de eerste helft, een 1-3 run naar een 5-8 tussenstand. Telstar/Schoonderbeek weet zich wederom terug in de wedstrijd te knokken en met een 8-8 op het scorebord gaan we de laatste vijf minuten in. Met een rake korte kans en nog 1 minuut 30 op het bord neemt de ploeg uit Bilthoven een serieuze optie op de eindoverwinning. Maar als de laatste minuut wegtikt krijgt ingevallen A-junior Bente ten Ham een vrije schotkans op 6 meter en scoort de gelijkmaker, waarna de uitstekend leidende arbiter, dhr. Bakker, affluit bij een 9-9 eindstand.

Het harde werken van de afgelopen weken wordt beloond met een punt. Het was zeker niet geweldig en er is nog genoeg ruimte voor verbetering.

De Hoevelakers zullen proberen het goede gevoel mee te nemen naar Dordrecht, waar het 17 oktober om 14:30 uur mag aantreden tegen de reserves van Movado. Als hier de punten opgehaald kunnen worden dan kan Telstar voorzichtig omhoog gaan kijken en komt de goede kant van de streep in zicht.