Start met nieuwe bestrating in Nijkerkerveen

Foto: Gemeente Nijkerk

Op maandag 26 oktober is aannemer Timmer GWW gestart met de werkzaamheden in het centrum van Nijkerkerveen.

Wethouder Wim Oosterwijk heeft (symbolisch) de oude bestrating verwijderd.

Veenders hebben meegedacht

Samen met de klankbordgroep, belanghebbenden en in overleg met de inwoners is een ontwerp gemaakt voor het centrumplein en omliggende straten van Nijkerkerveen. Het gaat om een nieuwe en duurzame inrichting en het aanleggen een nieuwe hemelwaterriolering. Na goedkeuring van het definitief ontwerp door het college van burgemeester en wethouders is Timmer GWW geselecteerd als aannemer om dit project uit te voeren. “Ik ben blij dat wij van start zijn gegaan. Het centrum en de omliggende straten van Nijkerkerveen krijgen een mooie, nieuwe en duurzame uitstraling. Ook worden de groen- en parkeervoorzieningen meegenomen”, geeft wethouder Wim Oosterwijk aan.

Opnieuw inrichten van de straten en aanleggen van hemelwaterriool

Er is gestart met de achterpaden in het centrum en de Zonnehof. Hier wordt alleen de bestrating vervangen en zijn geen rioleringswerkzaamheden. Na afronding van de nieuwbouw in het centrum wordt er gestart met het grote plein en de omliggende straten. Het gaat hierbij om de volgende straten: Westerveenstraat, Birkenhof, Van Noortstraat, Winkelmanstraat, Kleuterpad en Van Rootselaarstraat. De werkzaamheden voor het nieuw aan te leggen hemelwaterriool starten waarschijnlijk begin januari 2021. Hierover worden de direct aanwonenden per fase geïnformeerd. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Wekelijks inloopuur

Vanaf 28 oktober is er iedere woensdagmiddag in sporthal de Baggelaar een inloopuur van 15:00 – 16:00 uur. Iedereen kan hier terecht voor algemene informatie en vragen. Uiteraard worden ook hier alle benodigde coronamaatregelen getroffen. Daarnaast zijn de werkzaamheden te volgen via de speciale Omgevingsapp op de mobiele telefoon. Deze app geeft actuele informatie over het project ‘Kern Nijkerkerveen’ van Timmer GWW en is zowel beschikbaar voor Android- als Apple-toestellen.

Hemelwaterriool is een riool, dat alleen bestemd is voor de inzameling en het transport van neerslag

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden