VVD bezorgd over geringe handhaving

Foto:

Op dit moment beleeft Nederland de tweede golf van de Corona-pandemie.

Daarom zijn er allerlei maatregelen genomen, waar niet altijd even goed gevolg aan wordt gegeven. Dan zou je zeggen: handhaven dus. En over dat onderwerp heeft de VVD vragen aan het college gesteld.

Nachtelijke samenscholing

Van diverse kanten namelijk bereiken de VVD-fractie geluiden dat nog steeds samenscholingen en feesten plaatsvinden in strijd met de richtlijnen. Zowel op straat als in huiselijke kring. “Er worden ons incidenten in de openbare ruimte gemeld waarbij de politie is ingeschakeld, personen op heterdaad worden betrapt en de politie er toch voor kiest om niet of nauwelijks op te treden. Als concreet voorbeeld noemen wij een melding over een nachtelijke samenscholing in het weekend van zeker twaalf jongeren op de parkeerplaats naast station Nijkerk. Zij waren daar veelal per auto naartoe gekomen, gebruikten lachgas, hielden onvoldoende afstand ten opzichte van elkaar en veroorzaakten geluidsoverlast. De gealarmeerde politie zou volgens omwonende langsgereden zijn, heeft vanuit de auto kort iets tegen deze jongeren gezegd en reed vervolgens direct weer verder, zonder verder handhavend optreden. Dit terwijl er overduidelijk meerdere overtredingen te constateren waren.”

Vragen

Raadslid Niels Staal wilt VVD wilt weten, of de burgemeester van dit voorval op de hoogte is en elke afspraken hij heeft gemaakt binnen het driehoeksoverleg (met justitie en politie) over de handhaving op overtredingen van (onder meer) corona-maatregelen?

De VVD is voor streng optreden, dat verder moet gaan dan enkel waarschuwen. “Bent u bereid om dit in het overleg met politie en justitie en bij het instrueren van de Boa’s in te brengen?” Ok vraagt de partij, of extra camera’s of andere maatregelen overwogen worden, bijvoorbeeld bij het Paasbos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen