Lokale verenigingen massaal gesteund tijdens lockdown

Foto:

De afgelopen weken hebben vele inwoners van Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten gestemd op hun favoriete clubs en verenigingen.

Via Rabo ClubSupport zijn er 194 bestedingsdoelen opgegeven door lokale verenigingen voor ondersteuning en stemden Rabobank-leden vervolgens op welke doelen daadwerkelijk ondersteund moeten worden met kennis, netwerk en financiële middelen. Binnen de gemeentegrenzen deden meer dan 20 verenigingen mee

Spanning bij AED Stichting Nijkerk Hoevelaken

Vol spanning zat het bestuur van de AED stichting ieder thuis te luisteren naar de uitslag van de grote club actie van de Rabobank Luisterden eerst naar tips wat je als club kunt doen om deze moeilijke Corona tijd door te komen. Harrie Smorenburg: “Geweldig wij stonden in de top drie Met de Aed stichting Nijkerk Hoevelaken . Veel leden van de Rabo bank hadden dus op ons gestemd. In de regio Rabobank Randmeren zijn dit jaar 15.640 stemmen uitgebracht op 194 lokale verenigingen en stichtingen In totaal was er een bedrag van 70.000 euro te verdelen De AED stichting Nijkerk Hoevelaken mocht dankzij al die stemmers het fantastische bedrag van 1.131,91 ontvangen . Geweldig ! Ons bestemmings doel Nijkerk hart veilig maken spreekt dus veel mensen aan .”

Sociaal welzijn onder druk door corona

Uit een recent Rabobank-onderzoek blijkt dat het Nederlandse verenigingsleven bijdraagt aan ons sociale welzijn, maar dat dit wel onder druk staat door corona. Zeker nu de maatregelen nog meer zijn aangescherpt komt de ondersteuning voor deze verenigingen dus als geroepen.

Tijdens de lockdown tussen maart en juli van dit jaar viel het verenigingsleven voor een groot deel stil: competities werden opgeschort, optredens gecanceld en bijeenkomsten afgelast. Uit onderzoek uitgevoerd door de Rabobank blijkt dat in normale tijden 64 procent van de inwoners uit de provincie Gelderland die betrokken zijn bij een vereniging, tenminste één keer per week op de club is. Waar dit tijdens de lockdown van afgelopen maart en april nog maar 22 procent was. Ruim 71 procent van de betrokken inwoners geeft dan ook aan zijn club of vereniging gemist te hebben.

Om ons unieke verenigingsleven in stand te houden konden verenigingen de afgelopen maanden bestedingsdoelen voor hun club of vereniging opgeven om ondersteund te worden door de Rabobank op het gebied van kennis, netwerk en financiën. Vervolgens stemden Rabobank-leden op de doelen die volgens hen daadwerkelijk ondersteuning moeten krijgen.

Betrokken verenigingslid zorgt voor betrokken buurt

Uit het onderzoek blijkt ook dat de betrokkenheid bij een club of vereniging positief samenhangt met het welzijn van de leden. Verenigingsleden en andere betrokkenen zijn meer tevreden over hun sociale leven en voelen zich meer verbonden met hun leefomgeving dan personen die niet actief betrokken zijn.

‘’De resultaten van het onderzoek laten zien dat het juist in deze periode ontzettend belangrijk is dat we onze lokale clubs en verenigingen blijven steunen. De club of vereniging blijkt een belangrijke plek in te nemen in ons sociale leven. Daarnaast zien we dat velen het financieel zwaar hebben. Daarom blijven wij ons vanuit Rabo ClubSupport inzetten voor het rijke verenigingsleven in Nederland. De enorme hoeveelheid aanmeldingen en stemmen wijst op een grote betrokkenheid van de inwoners van Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten. Onze clubs en verenigingen hebben ons dit jaar meer nodig dan ooit tevoren. Ik vind het ontzettend mooi om te zien dat wij als Rabobank samen met alle leden hen met onze kennis, ons netwerk en financiële middelen kunnen ondersteunen’’, aldus Paul Verhoef, algemeen directeur Rabobank Randmeren.

Resultaten Rabo ClubSupport

Dit jaar hebben zich landelijk meer dan 30.000 clubs opgegeven, dat zijn er bijna de helft meer dan in 2019. In Ermelo, Harderwijk, Nijkerk en Putten hebben 161 verenigingen zich aangemeld. Tot en met 25 oktober konden Rabobank-leden via de Rabo App stemmen op hun favoriete club of vereniging.
Deze week zijn de resultaten bekendgemaakt en werden 194 verenigingen uit de regio verrast met een online finale. Rabobank heeft een inspirerend programma samengesteld met Peter van Baak als gastspreker. Het thema ‘Financieel gezond de crisis door’ en de bekendmaking van de top-3 stond centraal.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden