50.000ste gebruiker voor patiëntenportaal St Jansdal

Foto:

HARDERWIJK – Ziekenhuis St Jansdal heeft de 50.000ste gebruiker geregistreerd voor MijnStJansdal; mevrouw Hop uit Hierden.

Mevrouw Hop: “Wat een verrassing! MijnStJansdal betekent voor mij meegaan met de tijd. Ik kan straks vanaf huis mijn uitslagen inzien en nog eens nalezen wat wij net besproken hebben. Dat lijkt mij heel handig.”

Het patiëntenportaal MijnStJansdal is in drie jaar tijd flink gegroeid en heeft inmiddels een stevige positie in de zorg die het ziekenhuis biedt. Bijna de helft van de poliklinieken van St Jansdal werkt digitaal. Een daarvan is poli reumatologie. De werkprocessen van deze poli sluiten aan op het patiëntenportaal en dat biedt gebruikers vele voordelen.

Reumatoloog Ilse Rouwendal: “Wat ik mooi vind aan MijnStJansdal is dat mevrouw Hop en alle overige patiënten eigenaar zijn van hun eigen gegevens en daarmee van hun eigen gezondheid. In het portaal hebben zij alle informatie bij elkaar staan in hun eigen omgeving. Ze kunnen brieven inzien, uitslagen van het lab en gericht vragen stellen aan mij. Soms sturen ze foto’s mee ter beoordeling. Patiënten vullen thuis vragenlijsten in en kunnen allerlei gegevens bekijken, zoals medicatie, voorgeschiedenis en probleemlijsten. Zo nodig sturen ze een bericht om gegevens te corrigeren. Dit geeft mij de mogelijkheid om het spreekuur nog beter voor te bereiden en samen met de patiënt te kunnen beslissen over hoe de zorg en behandeling kan worden vormgegeven. Patiënten kunnen na afloop thuis rustig nalezen wat de conclusie is en welk beleid er is afgesproken. Zij hebben een beter inzicht in en regie over het eigen ziekteproces.”

Een account aanvragen voor MijnStJansdal kan eenvoudig met DigiD als de patiënt een (digitale) verwijzing heeft óf al eens in ziekenhuis St Jansdal is gezien als patiënt. Meer informatie is te vinden op www.stjansdal.nl of download de app MyChart.

Op de foto: Mevrouw Hop en reumatoloog Ilse Rouwendal

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden