Wethouder Mariëlle Broekman krijgt eerste Nijkerkse puzzel

Foto:

Na maanden bewerken, verzamelen en creëren is de puzzel van het Nijkerkse café eindelijk werkelijkheid geworden.

VVV-informatiepunt Lekker Nijkerk heeft in samenwerking met de medewerkers van Boekhandel Roodbeen een puzzel bedacht, waar verschillende aspecten van de gemeente in voor komen.

Ultieme kenmerken

“Elk onderdeel op de puzzel is met zorg uitgekozen”, zo vertelt Laurie Vedder vvan Boekhandel Roodbeen. ‘Afgelopen zomer hebben wij gekeken naar de ultieme kenmerken van Nijkerk zodat de puzzel en herkenbare plaat zou worden. De basis van het café stond vast, maar wij mochten het café invullen met mooie schilderijen en een uitzicht. Nadat we eindelijk een goede selectie hebben kunnen maken, moest de puzzel natuurlijk ook nog goed te maken zijn’. Op de puzzel staan onder andere het logo van VV Sparta Nijkerk, de allerlekkerste wijn van de Breede Beek en natuurlijk de allermooiste toren van Nederland.

Geschiedenis

Ook worden op de puzzel verschillende kenmerken van de geschiedenis van Nijkerk afgebeeld. Zo staat er buiten, door het venster, het beeld van mevrouw J. van Verschuer uit 1981: ‘Handelende boeren met koeien’, kenmerkend voor de Boerenmaandag. Ook is het schilderij met de eerste twee weeskinderen te zien boven de schouw; kenmerkend voor het Particulier Gereformeerd Burgerweeshuis aan de Vetkamp wat vanaf 1860 onderdak bood aan weeskinderen in Nijkerk. Op de tafel op de puzzel ligt de typische Niekarker Kruujebitter en aan de muur hangt een portret van ambtsjonker Van Delen, bewoner van het statige herenhuis aan de Langestraat.

“De puzzel is het perfecte cadeau voor de feestdagen”, zo adviseren de meiden van Roodbeen. Hoewel zij eerlijk toegeven dat zij niet altijd het geduld hebben om te puzzelen, geven zij ook toe dat deze puzzel toch ontzettend verslavend is door de herkenbaarheid van de print. ‘Het is zo leuk om de stukjes van de mooiste toren van Nederland te herkennen, of de spreuk ‘Ut gres greut de koeie bek in’ neer te leggen in je puzzel’, vertelt Vedder. ‘Een cadeau waarvan ik nu al vijf mensen weet aan wie ik hem kan geven’.

De puzzel is exclusief verkrijgbaar bij Boekhandel Roodbeen. In de maand november heeft de puzzel een introductieprijs van €16,99; vanaf daarna zal de puzzel €19,99 kosten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden