WSN neemt 40 woningen Mooiland over

Foto:

Woningstichting Nijkerk neemt op 31 december 2020, 40 huurwoningen in Hoevelaken over van woningcorporatie Mooiland.

WSN verhuurt en onderhoudt 3.500 woningen in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De komende 10 jaar bouwt de corporatie nog eens 1000 nieuwe woningen in de gemeente Nijkerk. Daarom is – naar eigen zeggen – WSN de logische partner voor de overname van deze woningen. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Het gaat om 10 eengezinswoningen aan De Veenslag en 30 appartementen aan het Boekweitveld in Hoevelaken.

Reden voor verkoop

Woningcorporatie Mooiland was in 2016 nog actief in ruim 130 verschillende gemeenten. De meeste woningen van Mooiland staan in het kerngebied Noordoost-Brabant/ Gennep en rond Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen. Daar ‘geeft Mooiland thuis’. Buiten dit kerngebied is het bezit van Mooiland sterk versnipperd. Het gaat vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. Mooiland kan daardoor niet overal voldoende thuis geven. Andere corporaties kunnen daar met hun netwerk meer betekenen voor de huurders in de wijk. In 2016 heeft Mooiland daarom de ingrijpende keuze gemaakt om zich uit grote delen van Nederland terug te trekken. Dit doet Mooiland door het verkopen van de woningen in de gebieden die ver van haar kernregio Noordoost-Brabant liggen. Inmiddels is Mooiland bijna vier jaar bezig met deze complexmatige verkoopoperatie. Tegen het einde van 2020 verwacht zij ruim 4.500 van de in totaal 8.000 woningen verkocht te hebben, grotendeels aan andere woningcorporaties. Na afronding van deze verkoopoperatie is Mooiland in 2024 nog in zo’n 20 gemeenten actief.

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland vertelt: “Wij wilden de woningen die wij verkopen in de gemeente Hoevelaken graag behouden voor de doelgroep in de sociale huursector. Wij zijn blij met de verkoop aan WSN als regionaal verankerde organisatie. Zij weet wat er leeft en speelt in de wijken. Dat is voor ons een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Veranderingen

Mooiland en WSN werkten gezamenlijk aan een zorgvuldig verkoopproces. Ook rond het proces van de overdracht werken zij samen. Onlangs ontvingen alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief over de overname.

Woningen behouden voor de sociale volkshuisvesting

Peter Toonen, directeur-bestuurder WSN, licht de aankoop toe: “WSN is een betrokken woningcorporatie met stevige wortels in Nijkerk. De vraag naar sociale huurwoningen is in de hele gemeente Nijkerk enorm. Hoevelaken heeft in verhouding tot Nijkerk en Nijkerkerveen het minst aantal sociale huurwoningen. Des te belangrijker dat de woningen van Mooiland over gaan naar WSN zodat ze beschikbaar blijven voor de sociale huur. WSN wil vooral investeren in nieuwbouw om zoveel mogelijk woningenzoekenden een fijn en betaalbaar huis te bieden. WSN is altijd dichtbij, ook in Hoevelaken en bij onze nieuwe huurders.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden