Vrijwilligers Indira Nepal bakken 4000 oudejaarslekkernijen

Foto:

Het assortiment, dat de vrijwilligers van Stichting Indira Nepal aanboden, bestond uit oliebollen, appelbeignets en kwarkbollen.

Onder leiding van 2 meesterbakkers is het beslag gemaakt, gebakken en bestellingen rondgebracht per fiets en auto. Dit alles om extra geld in te zamelen om de opvanghuizen in Nepal extra te kunnen steunen na de lockdown. De bakkraam- te herkennen aan de Nepalese gebedsvlaggen – was te vinden op het terras van Eethuys Marktzicht aan het Plein in Nijkerk. Veel Nijkerkers hebben een bestelling gedaan. De opbrengst zal worden gebruikt voor extra voedsel en medicijnen voor de opvanghuizen. Ook zal een deel worden gebruikt voor de verzendkosten van ingezamelde en ontvangen spullen als kleding en bedlinnen voor de kinderen.

Vrijwilligerswerk

Een deel van de baksels is geschonken aan de verpleeg- en woonzorghuizen in Nijkerk. Enkele vrijwilligers van Stichting Indira Nepal doen ook vrijwilligerswerk in Woonzorgcentrum De Pol en de verpleeg- en woonzorghuizen verrassen was een grote wens van de enthousiaste bakkers. De stichting zet zich in voor opvanghuizen in de plaatsen Kathmandu en Mahendranagar in Nepal. Ook zorgt Indira Nepal ervoor dat er regelmatig stagiairs en vrijwilligers naar Nepal reizen om te helpen in de opvanghuizen. Er kunnen klussen uitgevoerd worden of men kan Engelse les geven of een ander vak. Ook het verzorgen van de baby’s kan een van de taken zijn in het opvanghuis. Momenteel ligt het vrijwilligerswerk helemaal stil in verband met corona. Zodra het weer mogelijk – en veilig is – om naar Nepal te reizen hoopt het land weer veel toeristen te mogen verwelkomen. Dit is belangrijk om de economie weer enigszins op peil te brengen na de lockdowns Een vrijwilligersreis wordt vaak gecombineerd met een trip naar de bezienswaardigheden in bijvoorbeeld Kathmandu, bergwandelen in de Himalaya of een bezoek aan de Nationale Parken van Nepal.

Opvanghuizen

De kinderen die door Stichting Indira Nepal worden geholpen gaan allemaal naar school en dit is Engelstalig onderwijs. Onderwijs kost veel geld in Nepal en voor kleding, verzorging en eten blijft er weinig te besteden over. De opvanghuizen zijn volkomen legaal en worden gecontroleerd door de Nepalese overheid. Het is veilig om de opvanghuizen te steunen. Stichting Indira Nepal en de Nepalese overheid garanderen dat alle bijdragen volledig naar de opvanghuizen gaan en worden ingezet om de situatie van de kinderen te verbeteren. Meer informatie via de website: www.stichtingindiranepal.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen