2021 met vuurwerk ingeknald (video)

Foto:

Vuurwerk was verboden tijdens de overgang van 20 naar 21.

Maar dat is niet helemaal gelukt. Alhoewel, het was op straat rustiger dan andere jaren. Desondanks moest de brandweer wel een paar keer een vuurtje blussen. Burgemeester Renkema bevestigt, dat de nacht rustig is verlopen. Hij uitte wel zijn ongenoegen over het vele vuurwerk, dat is afgeschoten. Renkema: ” Het grote belang van het vuurwerkverbod was om de druk op de zorg niet nog meer te laten oplopen door vuurwerkongevallen en daarnaast om te voorkomen dat mensen zouden samenscholen en de 1,5 meter niet in acht zouden nemen. Een heleboel inwoners van de gemeente snapten dat heel goed en hebben zich hier keurig aan gehouden. Een groot aantal anderen vond deze oproep om de druk op de zorg niet te laten toenemen niet belangrijk genoeg om zich te houden aan het vuurwerkverbod.”

Vandalisme tijdens oud & nieuw

Al spreekt de burgemeester van een rustige jaarwisseling, helemaal zonder vandalisme ging het niet. Zo moesten verschillende bushokjes het ontgelden, waaronder de bushokjes aan de Frieswijkstraat ter hoogte van de begraafplaats.

7 jaar worden

Wat als het nieuwe jaar en ook jouw nieuwe jaar begint maar je kan helemaal geen feestje vieren?
Saar Gerritsma is vandaag 7 jaar geworden maar er komt niemand op haar verjaardag.
Wat is het dan een geluk dat er veel familie in Nijkerk en de omgeving woont. Dan ga je gewoon bij hun langs om een gebakje te brengen en natuurlijk een cadeautje op te halen.
Zo werd het toch een heel leuk feestje.

De redactie wenst iedereen een goed (in welk opzicht dan ook) 2021.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen