Spoedapotheek Eemland wint kort geding met zorgverzekeraars

Apotheek Vooraanzicht
Foto: Frank Noordanus / Meander Medisch Centrum

De Dienstapotheek Eemland die in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort zit blijft toch open.

De zorgverzekeraars hadden het contract per 1 januari opgezegd, maar daar spande de apotheek met succes een kort geding tegen aan. Inwoners van de regio Amersfoort kunnen daardoor ook dit jaar voor spoedmedicijnen bij de apotheek terecht.

“Wij zijn heel blij”, aldus bestuursvoorzitter Jouk Snoek van de Dienstapotheek Eemland. De apotheek mocht tot de uitspraak van de rechter doorgaan met haar werk en blijft nu dus open. “Vanmiddag gaat de apotheek weer verder met de dienstverlening. Mensen kunnen in de buurt hun spoedrecepten blijven halen, en dan zo snel mogelijk starten met hun medicatie. Zo hoeven ze thuis niet in het ongewis te wachten tot hun medicijnen komen.”

Begin juli vorig jaar lieten de zorgverzekeraars weten dat ze per 1 januari 2021 niet meer in zee zouden gaan met de apotheek. “Wij hebben verschillende vragen over de begroting gesteld en de dienstapotheek wilde niet voldoende transparant zijn”, stelt woordvoerder Christine Rompa van Zilveren Kruis.
Volgens de rechtbank is de Dienstapotheek wel voldoende transparant geweest en heeft het juist in redelijkheid patiëntgegevens beschermd bij het overleggen van documenten met de verzekeraars. Die hebben daarentegen op onredelijke wijze het contract willen beëindigen oordeelt de rechtbank, omdat de apotheek al jarenlang met de zorgverzekeraars samenwerkt, er geen waarschuwing tot ontbinding is gegeven en het voortbestaan van de apotheek van de samenwerking afhangt. Ook meent de rechter dat het belang van werknemers, apothekers en de locatie in de regionale zorgstructuur groter is dan dat van de verzekeraars om het contract te beëindigen.

bron: RTV Utrecht

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden