“Ik onderneem” organiseert “gezamenlijk online”

Foto:

“Ik onderneem” organiseert online spreekuren voor ondernemers.

Het is onderdeel van “Wij ondernemen in Gelderland”, een project, dat door de provincie betaald wordt.

Dinsdagmorgen was er weer één. Om en nabij de tien voorzitters of leden van besturen van de van ondernemersverenigingen of centrummanagers zoomden in bij moderator Rob Weiss.

Als eerste noemt hij een aantal mislukte online kooplolaalplatformen. Hij verweet ze, dat ze teveel vanuit de online techniek opgezet zijn in plaats vanuit een doortimmerde marketingstrategie. Weiss: “Ict-ers hebben geen verstand van winkelgebieden.” Zijn advies: ga uit van de lokale situatie, maak een project van het gezamenlijk online verkopen en betrek daar experts bij. Natuurlijk gaf hij daar een paar succesvolle voorbeelden bij. Kern van succesvolle projecten: doe niet hetzelfde als bol.com en zorg voor een persoonlijke benadering van de klant.

Vanuit de NOV was Henry Hamstra aangehaakt. Hij stipte de pagina op “Lekker Nijkerk helpt” aan en merkte op, dat Nijkerkse ondernemers vaak van Instagram gebruik maken. De ondernemers zelf zaten vooral te luisteren. Dat was waarschijnlijk ook de bedoeling.

Nederland in top 3 van online business

In een onderzoek van “Best Accounting Software” staat Nederland op de derde plaats, wanneer het gaat om online business. Dat komt vooral door het uitstekende internet, waarover ons land beschikt. Volgens de onderzoekers heb je – technisch gezien – maar vier dagen nodig om een online business te beginnen. De reacties in de Zoommeeting toonden het tegenovergestelde. Een van de deelnemers zei in haar gemeente ondernemers nauwelijks mee te krijgen voor welk initiatief ook.

 

 

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden