Norbert Klein terug in landelijke politiek

Foto: videobeeld nijkerk.nieuws.nl

Norbert Klein staat op plek 23 van kandidatenlijst van de nieuwe politieke partij VSN (Vrij en Sociaal Nederland).

We wilden graag zijn ambities bij de VSN weten, maar Klein reageerde: “Ik begrijp je vraag. Ik vind het namelijk op dit moment nog niet opportuun. Maar wellicht op een later tijdstip.

Politieke Carrière

Nijmegenaar Klein begon in 1978 bij de JOVD. In Nijmegen zat hij voor de VVD in de gemeenteraad en daarna in Provinciale Staten. In 2012 kwam Klein namens 50Plus in de Tweede Kamer. Na het vertrek van Henk Krol in 2013 nam Klein de functie van fractievoorzitter over. Op 28 mei 2014 werd Martine Baay-Timmerman, de opvolgster van Krol, door Klein uit de Tweede Kamerfractie van 50Plus gezet. Hierop zegde het hoofdbestuur van 50Plus het vertrouwen in Klein op. Hij weigerde zijn zetel op te geven. Eind november 2014 kondigde hij een nieuwe partij aan, die op 9 december gelanceerd werd als de Vrijzinnige Partij. Na de Tweede Kamerverkiezingen 2017 is hij, sinds 23 maart 2017, geen kamerlid meer.

Op de kandidatenlijst van de VSN staan ook Willem Engel (Viruswaarheid) en Mordechai Krispijn die de lockdowns vergelijkt met de Jodenvervolging. Lijsttrekker van VSN is Bas Filippini. Hij was eerder voorzitter van Privacy First, een stichting die zich inzet voor het behoud en de bevordering van het recht op privacy. Op plek twee staat Anna Zeven, de voorzitter van de partij.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden